До 50-річчя від дня обрання академіка Бориса Євгеновича Патона президентом Національної академії наук України (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2012)
27 лютого 2012 року відбулася надзвичайна подія світового масштабу! Саме в цей день наукова спільнота святкувала 50-річний ювілей від дня обрання академіка Бориса Євгеновича Патона президентом Національної академії наук України. Без перебільшень можна стверджувати, що це світовий рекорд тривалості успішного керівництва величезним творчим колективом Академії.