Українсько-польські відносини у контексті європейської системи безпеки - Стадніченко, О.І. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті аналізується роль українсько-польських взаємин у контексті розбудови нової архітектури безпеки в Європі. Автор розглядає зміну акцентів у формуванні зовнішньополітичної стратегії України крізь призму впливу польського фактора. Розглядаються проблеми та перспективи українсько-польських контактів у сфері безпеки та у контексті нових геополітичних реалій.