Распределение температуры в объеме сферической капли в процессе нестационарного испарения - Иваницкий, Г.К.; Целень, Б.Я. (Промышленная теплотехника, 2009)
Проведено чисельне моделювання процесу випаровування краплі води у сухому повітрі та в перегрітій парі з урахуванням і без урахування конвективного переносу тепла в дисперсній рідинній фазі. Встановлено, що при випаровуванні краплин у повітрі термічний опір всередині краплини можна вважати дуже малим, у порівнянні з термічним опором неперервної газової фази, тоді як при випаровуванні в середовищі перегрітої пари внутрішній перенос тепла відіграє вирішальну роль в процесах нагрівання чи охолодження крапель.