Феномен історичного краєзнавства в контексті розвитку історичної науки - Кашаба, О.Ю. (Інститут історії України НАН України, 2005)
У роботі розкриваються основні напрями досліджень рідного краю, показуються наукові і практичні результати цієї роботи, осмислюються, наукові підвалини краєзнавства.