Історико-екологічні студії в краєзнавстві 1920-1930-х рр. - Вездрабко, В.В. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Автор висвітлює стан еколого-краєзнавчоїроботи, розкриває шлях взаємодії державних і громадських структур у покращенні екологічної справи.