У пошуках правди і мудрості... (історична драма І.Кочерги "Алмазне жорно") - Кудрявцев, М.Г. (Інститут історії України НАН України, 2006)
У статті аналізується твір відомого українськрго драматурга написаний у 1927році. Фабула аналізу і аргументації базується на історичній канві другої половини 18 сторіччя. Автор змальовує історичні постаті і персонали, які є непересічними українській історії.