Визволення Києва у пам'ятках історії та культури - Денисенко, Г.Г.; Денисенко, О.А. (Інститут історії України НАН України, 2006)
У статті на прикладі пам'яток історії та культури досліджується основні події визволення м. Києва від німецько-фашистських загарбників. Розкривається основні форми музейної роботи показується самовідданість у ній громадських активістів.