Аграрне перенаселення на Поділлі в середині 20-х років XX ст. - Яцюк, В.А. (Інститут історії України НАН України, 2006)
У статті на прикладі унікального регіону як Поділля розкривається проблема аграрного перенаселення, яке спричинило низку соціально-економічних проблем та було причиною політичних конфліктів.