Проблеми та розвиток шкільного краєзнавства в Україні у 20-х-30-х pp. XX ст. - Савчук, В.О. (Інститут історії України НАН України, 2006)
Автор статті торкається проблем шкільногожраєзнавства в Україні в 20-х-З0-х pp. XX ст. Досліджуючи становлення краєзнавчої справи у школах України особливо на Поділлі, акцентує увагу на участі у цій роботі шкільних педагогів, науковців вищих навчальних закладів. Наголошує на практичних результатах краєзнавчих досліджень.