Історико-соціологічний аналіз діяльності українського комітету краєзнавства та часопису "Краєзнавство" - Бездрабко, В.В. (Інститут історії України НАН України, 2006)
Молода дослідниця торкається оригінального аспекту історикокраєзнавчого руху України 20-х-30-х pp. XX ст. розкриває діяльність Українського комітету краєзнавства його часопису "Краєзнавство" у розробці науково-методичних організаційних засад краєзнавчого руху. Цінним є термінологічна сторона тогочасних періодичних видань.