Современные подходы к диагностике и лечению плацентарной дисфункции - Жабченко, И.А.; Цыпкун, А.Г.; Жицкий, А.М.; Скрипченко, Н.Я. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У статті наведено сучасні літературні дані щодо особливостей патогенезу, діагностики, класифікації плацентарної недостатності та її ролі у розвитку затримки росту плода та подальшого впливу на результати закінчення вагітності. На підставі проведених клінічних досліджень зроблено висновок щодо позитивного впливу препарату Глутаргін на фетоплацентарну систему, маточно-плацентарний та плацентарно-плодовий кровообіг, та, як наслідок, покращення стану плода. Пропонується включати Глутаргін до комплексу лікування вагітних з плацентарною недостатністю та затримкою росту плода.