Герпесвирусы как этиопатогенетический фактор развития антифосфолипидного синдрома и тромбофилии - Линников, В.И.; Бондаренко, Н.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В статті розглядаються питання взаємозв’язку між різними акушерськими ускладненнями у вагітних з АФС та герпетичною інфекцією. Визначені найбільш ефективні варіанти та терміни застосування низькомолекулярного гепарину (НМГ) Фленокса для лікування набутої тромбофілії, фетоплацентарної недостатності, яка обумовлена наявністю антифосфоліпідного синдрому при герпесвірусній інфекції як етіопатогенетичного фактору цих ускладнень.