Особенности дифференциальной диагностики различных вариантов преждевременного телархе - Сависько, А.А.; Юровская, В.П.; Чеботарева, Ю.Ю.; Евдокимова, Е.П.; Хашагульгова, Х.У. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
З метою дослідження особливостей діагностики ізольованого передчасного телархе (ПТ) було проведено вивчення гормонального, вегетативного статусів і адаптаційних реакцій у 60 пацієнток у віці від 1 до 6 років з ПТ. Контрольну групу склали 60 здорових дівчаток аналогічного віку з відсутністю ПТ. Виявлено, що при різних варіантах ПТ є характерні порушення вегето-гормонального фону та адаптації.