Розподіл легуючих елементів між фазами та структурними складовими в високохромистому чавуні після термічної обробки - Куцова, В.З.; Нестеренко, А.М.; Ковзель, М.А.; Гребенева, А.В. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2010)
Метою даних досліджень є порівняння литого та підданого термічній обробці за різними режимами білого високохромистого чавуну 28Х32Н3Ф. Вивчено структуру, фазовий склад, твердість і розподіл легуючих елементів між фазами і структурними складовими. Встановлено, що литий чавун характеризується суттєвою структурною неоднорідністю, а наявність високохромистих карбідів забезпечує високу твердість досліджуваних зразків чавуну. Запропоновано режим термічної обробки з ізотермічною витримкою тривалістю не більше 3 годин, що забезпечить високий рівень механічних і експлуатаційних властивостей чавуну.