Риск преэклампсии у беременных с полиморфизмом генов свертывающей системы - Лоскутова, Т.А.; Воронин, К.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В дослідженні був проведений аналіз частот алельних варіантів генів системи гемостазу у вагітних з прееклампсією. Спадкові дефекти гемостазу були виявлені у 41,9% жінок з прееклампсією легкого степеню і у 44,0% з прееклампсією середнього ї важкого ступеню, в структурі переважали дефекти, що обумовлюють зниження фібринолітичної активності. Наявність генетичних форм тромбофілії, особливо мультигенних форм є додатковим фактором ризику розвитку прееклампсії та перебігу її в більш важкій формі.