Бібліотека Історико-філологічного інституту князя Безбородька в Ніжині та її рукописна колекція (друга пол. XIX – 10-ті роки XX ст.) - Міщук, С. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2008)
У статті висвітлено історію наукової бібліотеки Історико-філологічного інституту князя Безбородька у Ніжині, яка містила цінні видання та колекцію рукописів і стародруків, що зумовило формування міцного осередку наукового дослідження та бібліографічного опису рукописних пам’яток слов’янського та грецького походження. Розкрито внесок професорів цього Інституту та його вихованців у розвиток методів наукового опису рукописних книг.