Зміна кінетики наводнення сплавів системи Ті-Zr-Mn - Іванченко, В.Г.; Дехтяренко, В.А.; Прядко, Т.В. (Металознавство та обробка металів, 2010)
Методом скануючої електронної мікроскопії та енергодисперсійного рентгеноспектрального аналізу вивчено мікроструктуру та склад структурних складових, які утворюються при кристалізації сплавів системи Tі – Zr – Mn з вмістом 20 ат. % Zr. Досліджено вплив структури на параметри наводнення сплавів у литому стані. Показано, що при переході від доевтектичного сплаву до заевтектичного має місце зміна кінетики поглинання водню.