Структура і фізико-механічні властивості сплаву системи Al – Mg, мікролегованого кремнієм - Кулініч, А.А.; Гаврилюк, В.П.; Рябініна, О.О. (Металознавство та обробка металів, 2010)
Досліджено вплив домішок кремнію на фазовий склад, структуру, механічні і технологічні властивості сплаву АМг6л після лиття в кокіль і термічної обробки. Для сплаву, відлитого в кокіль, можливе підвищення вмісту кремнію до 0,5 % при збереженні високого рівня механічних і технологічних властивостей, а для сплаву, який використовується після термічної обробки, допускається підвищення вмісту кремнію до 1,0 %, за умови, що вміст магнію в сплаві знаходиться в межах 6,0 – 6,5 %.