Особливості формування нанокристалічної структури в α-залізі при деформації тертям - Юркова, О.І.; Карпов, Р.В.; Клягін Є.O. (Металознавство та обробка металів, 2010)
На підставі результатів, одержаних методом інтенсивної пластичної деформації тертям, показано, що ефективне подрібнення зерен α -заліза реалізується в температурному інтервалі теплої і гарячої деформації, причому формування нанокристалічної структури можливе в умовах динамічної рекристалізації під час гарячої деформації, що забезпечується різноспрямованою деформацією зі швидкістю вище 10² с⁻¹.