Сорбційні властивості евтектичних сплавів системи Ti – Fe – Mn - Іванченко, В.Г.; Дехтяренко, В.А.; Прядко, Т.В.; Косорукова, Т.О. (Металознавство та обробка металів, 2011)
Методом електронної скануючої мікроскопії та рентгенівським фазовим аналізом вивчено мікроструктуру та фазовий склад евтектичних сплавів системи Ti–Fe–Mn в литому стані, а також фазовий склад продуктів гідрування. Досліджено вплив структури на кінетичні параметри наводнення. Показано, що суттєве збільшення швидкості поглинання водню зумовлене наявністю на поверхні первинних кристалів інтерметаліду.