Грузинсько-російська війна 2008 року – геополітичний реванш Росії - Черник, П.П. (Держава і право, 2011)
Розглядаються геополітичні передумови розв’язання війни між Грузією та Росією у серпні 2008 року. Зроблено попередню оцінку можливих геополітичних наслідків як для регіону, так і для світу загалом. Розглянуто потенційні загрози та шляхи їх уникнення для національної безпеки України.