Соціальна функція сучасної держави у контексті розвитку основоположних принципів права - Данич, О.Ф. (Альманах права, 2012)
Автор статті аналізує вплив права на формування держави та функціонування основних функцій держави, необхідність правового обґрунтування ролі і місця держави у формуванні соціальної політки, узгодження механізмів державно-правового регулювання всіх сфер життєдіяльності суспільства й механізмів ринкового саморегулювання.