Диспозитивність як принцип цивільного процесуального права та його реалізація при розгляді справ про визнання шлюбу недійсним - Войтенко, Т.В. (Альманах права, 2012)
В статті розкрито зміст принципу диспозитивності як одного з принципів цивільного процесуального права. На прикладі розгляду справ про визнання шлюбу недійсним автор розкриває механізм дії даного принципу.