Роль та значення принципів права в системі права - Шаганенко, В.П. (Альманах права, 2012)
В статті запропоновано систему принципів, які визначають формування системи права та її структуру, зокрема, такі принципи: єдності класифікаційних критеріїв системи права; взаємовиключення елементів системи права; виділення базису системи права; виділення підсистем приватного й публічного права; виділення підсистем регулятивних і охоронних галузей права.