Взаємозв’язок та взаємоузгодженість основоположних принципів права та нетипових соціальних регуляторів - Гольцова, О.Є. (Альманах права, 2012)
У статті досліджується взаємоузгодженність основоположних принципів права та нетипових соціальних регуляторів. Розглядається взаємозв’язок права та нетипових соціальних регуляторів як складових регулятивної системи суспільних відносин. Розкривається природа, поняття, значення, функціональне призначення нетипових соціальних регуляторів, серед яких правові презумпції, правові фікції та правові аксіоми, їх вплив на функціонування, розвиток та вдосконалення правової системи.