Суверенітет як обов’язок: нове розуміння концепту - Нігреєва, О.О. (Альманах права, 2012)
У статті авторка торкається питань трансформації поняття суверенітету в сучасних умовах. Починаючи із розгляду класичної теорії суверенітету, яку протягом довгого часу визнавали чи не єдино можливою, дослідниця звертається до однієї з останніх його концепцій — концепції «суверенітету, що зобов’язує», аргументуючи закономірність її появи.