Комп’ютерно-орієнтовані методики організації підтримки технічної готовності складних технічних систем - Машкіна, І.В.; Тимашов, О.О. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2003)
Визначено поняття технічної готовності складних технічних систем. Розглянута загальна формалізована постановка задачі оцінки технічного стану в процесі керування технічною готовністю, що дає можливість ефективного використання ресурсно–діагностичної моделі технічного стану об’єктів та їх елементів та підсистем. Запропонована комп’ютерно–орієнтована методика надає можливість проводити більш достовірну оцінку про виконання об’єктом призначених йому функцій і більш ефективно керувати процесом підтримки необхідної технічної готовності об’єкту та його підсистем.