Порівняльна характеристика властивостей та принципів права (теоретико-правовий аспект) - Біржакова, Є.О. (Альманах права, 2012)
В статті досліджуються основні категорії права: його властивості об’єктивного характеру та основоположні засади — принципи. Визначаються їх спільні та відмінні риси. Порівняльний аналіз принципів та властивостей права здійснюється на прикладі такої складної та багатогранної категорії, як «справедливість».