Визначення поняття трудової міграції - Кравченко, В.Г. (Альманах права, 2012)
У статті проаналізовано різні наукові підходи до розуміння поняття «трудова міграція», «трудовий мігрант», а також визначення цих термінів у законодавстві зарубіжних країн та міжнародних конвенціях. Сформульовано характерні особливості трудової міграції та запропоновано авторське визначення цього явища. Запропоновано на законодавчому рівні закріпити терміни «трудова міграція» та «трудовий мігрант».