Дослідження резонансних перенапруг на ультрагармоніках парної кратності на ЛЕП 750 кВ - Кузнецов, В.Г.; Тугай, Ю.І.; Шполянський, О.Г.; Кучанський, В.В. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Розроблено модель магістральної електропередачі надвисокої напруги та виконано дослідження з метою запобігання системним аваріям, причиною яких є внутрішні перенапруги. Виявлено фактори, які обумовлюють появу необхідних і достатніх умов виникнення резонансних процесів на ультрагармоніках парної кратності. Виконано перевірку адекватності моделі шляхом порівняння результатів моделювання з експериментальними даними. Досліджена ймовірність виникнення резонансу на лініях електропередачі, що приєднані до підстанції «Київська-750».