Особливості презентації правової культури та правосвідомості у поведінці суб’єктів соціально-правових відносин - Огаренко, Т.О. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Постановка проблеми. Українська правова реальність викликає чимало негативних оцінок не тільки з боку її громадян, але й з боку європейських спостерігачів та правозахисників. Разом з тим українські соціологи, акцентуючи увагу на важливих суспільних проблемах, недостатньо уваги приділяють розгляду та аналізу поведінкових проявів правової культури і правосвідомості в сучасних умовах.