Комбінаторна оцінка впливу зменшення інформаційного покриття класів на узагальнюючу властивість 1NN алгоритмів класифікації - Капустій, Б.О.; Русин, Б.П.; Таянов, В.А. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
У статті запропоновано комбінаторний підхід до визначення впливу зменшення розмірності класів на ймовірність правильного розпізнавання при застосуванні 1NN вирішуючого правила. Результати розпізнавання для кожного контрольного об’єкта вважаються відомими до пониження розмірів класів бази даних. Розв’язано задачу визначення ймовірності того, що правильне розпізнавання збережеться після пониження розмірності класів, а неправильне стане правильним.