Вплив сирої нафти і дизпалива на активність сукцинатдегідрогенази та цитохромоксидази в організмі коропа (Cyprinus carpio L.) - Миронюк, М.О.; Арсан, О.М.; Хоменчук, В.О. (Гидробиологический журнал, 2011)
Досліджено вплив сирої нафти і дизпалива на активність сукцинатдегідрогенази та цитохромоксидази в тканинах риб. Встановлено, що під впливом дизпалива активність цих ферментів зростає, а за дії сирої нафти — знижується. Відмічено, що за однакової концентрації сира нафта є більш токсичною для енергетичного обміну риб.