Вплив комплексних регуляторів росту на активність фенілаланінаміакліази рослин озимої пшениці - Гладун, Г.О.; Драговоз, І.В.; Яворська, В.К.; Маковейчук, Т.І; Білявська, Л.О.; Іутинська, Г.О. (Физиология и биохимия культурных растений, 2011)
Досліджували вплив комплексних регуляторів росту рослин із природної сировини (біовітрекс-екстра, аверком, епін-екстра) на активність фенілаланінаміакліази в міжвузлі під колосом і прапорцевому листку озимої пшениці протягом вегетації в умовах польового дрібноділянкового та вегетаційного дослідів. Виявлено здатність цих регуляторів істотно підвищувати активність ФАЛ у першому міжвузлі під колосом озимої пшениці різних сортів. Максимальне активування ФАЛ спостерігалось у першому міжвузлі під колосом у фази колосіння і цвітіння.