Вплив іонів міді на гематологічні та цитогенетичні показники прісноводних риб Carassius auratus gibelio - Верголяс, М.Р.; Веялкіна, Н.М.; Гончарук, В.В.; Гончарук, В.В. (Цитология и генетика, 2010)
Досліджено вплив іонів міді на показники клітин білої крові Carassius auratus gibelio. Оцінено зміни параметрів цитогенетичної нестабільності еритроцитів та епітеліальних клітин зябер у відповідь на дію розчинів міді. Проведено аналіз частоти появи епітеліальних клітин зябер на стадії апоптозу. Показано можливість використання комплексу гематологічних показників та параметрів цитогенетичної нестабільності для оцінки впливу ксенобіотиків на організм риб.