Медико-генетичні наслідки радіаційних аварій - Дьоміна, Е.А.; Бариляк, І.Р. (Цитология и генетика, 2010)
Проаналізовано дані літератури щодо радіаційних аварій, які сталися в світі, їх причини, масштабність, особливості клінічних та генетичних ефектів. Найбільшу увагу приділено раннім та віддаленим наслідкам аварії на Чорнобильській АЕС.