Інституційні фактори формування та розвитку інноваційних систем в країнах, що розвиваються та з перехідною економікою - Грінченко, Ю.Л. (Економічні інновації, 2011)
Запорукою сталого економічного розвитку є технологічний прогрес, що базується на інноваціях. Одним з ключових чинників ефективності інноваційного процесу є інституційна структура, яка здебільш відображає відмінності у шляху розвитку країни. Структурні перетворення в інституційній системі дозволяють трансформувати навчання в знання, а знання – в компетенції, у тому числі стосовно розробки та запровадження інновацій.