Підхід до класифікації форм інтеграції основних учасників інноваційного процесу - Ляшенко, В.І.; Підоричева, І.Ю. (Економічні інновації, 2012)
У статті на основі ідентифікації і якісного аналізу можливих на практиці комбінацій науково-освітньої та науково-освітньо-виробничої взаємодії розроблено класифікацію форм інтеграції з урахуванням повноти охоплення стадій інноваційного процесу «фундаментальні дослідження – прикладні дослідження – дослідно-конструкторські і проектно-конструкторські роботи – освоєння виробництва нової продукції і комерціалізація новацій» залежно від цілей, які вирішуються на кожній з них.