Основні важелі еко-податкової реформи та стимули її застосування - Мартинюк, І.В. (Економічні інновації, 2012)
Розглянуто сутність природно-ресурсних платежів як інструмент економічного механізму природокористування, обґрунтовано необхідність їх реформування шляхом запровадження еко-податкової реформи. Визначено основні важелі еко-податкової реформи та стимули її застосування у вигляді подвійного дивіденду.