Поняття «археологічна спадщина» в сучасному законодавстві та в історії розвитку археології - Михайленко, Є.М. (Археологія, 2010)
Розглядається історія формування поняття «археологічна спадщина», обґрунтовується доцільність та перспективи його використання в сучасній пам’яткоохоронній справі.