Наукові засади конституційної реформи в Україні (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 26 червня 2013 року) - Шемшученко, Ю.С. (Вісник НАН України, 2013)
У доповіді висвітлено важливі питання наукового забезпечення процесу конституційного реформування в Україні. Зазначено, що установи та провідні вчені НАН України беруть активну участь у діяльності Конституційної Асамблеї. Результатом тісної співпраці науковців з органами державної влади, громадськими організаціями та науково-експертним середовищем стали вагомі теоретичні напрацювання та конкретні пропозиції щодо оновлення Основного Закону України в частині засад конституційного ладу, прав і свобод людини і громадянина, народовладдя, організації та діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою та ін.