Співвідношення храму і забудови у міському просторі Ніжина - Бачинська, О.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті розглядається вплив історії Ніжина на формування його забудови, збереженість забудови та її значення для сьогодення, важливість вивчення взаємодії храму та його оточення на прикладі Ніжина, принципи взаємодії храму і забудови в історичному центрі міста.