Некрополь Спасо-Преображенського монастиря в Новгороді-Сіверському - Карманов, Ю.О.; Новик, Т.Г.; Солобай, П.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
В статті на підставі писемних джерел та археологічних досліджень розглядається історія виникнення та формування некрополя Новгород-Сіверського Спасо-Преображенського монастиря. За час свого існування монастирське кладовище стало значним комплексом, де були поховані сотні ченців обителі, настоятелі, відомі релігійні діячі та поважні жителі міста.