Прогнозування розвитку зовнішньоекономічної діяльності у Миколаївській області - Дьоміна, В.М.; Кіщак, І.Т. (Регіональна економіка, 2013)
Для прогнозування обсягів експортної продукції і потреб підприємств Миколаївської області в імпортній продукції запропоновані трендові моделі, що дозволяють дати кількісну оцінку зовнішньоторговельного обороту області на найближчу перспективу. Розраховані за моделями прогнози на 2014 р. показують зростання товарообігу із зарубіжними країнами: у середньому на 20% по експорту і на 40% по імпорту, що є підставою для коректування стратегічних планів області у напрямі розвитку підприємств транспортної галузі.