Передові технології кріплення гірничих виробок вугільних шахт України (за матеріалами наукового повідомлення на засіданні Президії НАН України 13 листопада 2013 р.) - Булат, А.Ф. (Вісник НАН України, 2014)
Показано переваги технології опорно-анкерного кріплення гірничих виробок, розробленої в Інституті геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України. Запропоновано концепцію керування стійкістю виробок за допомогою конструкції з породно-анкерних елементів з високим запасом міцності. Проведено апробування та масштабне впровадження нової технології на вугільних шахтах України.