Технологічні підходи до кріоконсервування біосенсорів на основі ферментів - Нардід, О.А.; Мангасаров, Д.О.; Щетинський, М.І. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2013)
На основі запропонованих способів зберігання ферментних біосенсорів відпрацьовано технологічний процес, який дозволяє швидко й зручно проводити процедури заморожування, зберігання й відігрівання цих пристроїв. Для цього було розроблено й виготовлено зразки низькотемпературних контейнерів, холдер-касет, обладнання для заморожування згідно з необхідними режимами. З урахуванням виготовленого устаткування створено технологію довгострокового зберігання мініатюрних електрохімічних біосенсорів на основі глюкозооксидази.