Кріозахисна ефективність середовищ на основі оксиетильних похідних поліолів при заморожуванні еритроцитів людини - Компанієць, А.М.; Ніколенко, О.В.; Чеканова, В.В.; Єсіпова, Ю.С. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2008)
Досліджували схоронність еритроцитів людини при заморожуванні в залежності від складу кріозахисного середовища. Встановлено, що кріозахисні середовища на основі оксиетильних похідних гліцерину і метилцелозольву, які містять сахарозу і маніт, підвищують схоронність еритроцитів після кріоконсервування.