Інтенсифікація спорудження підземних сховищ у відкладах кам’яної солі - Нагорний, В.П.; Денисюк, І.І. (Вісник НАН України, 2014)
Запропоновано імпульсний метод інтенсифікації спорудження підземних сховищ у кам’яній солі, в тому числі у складних гірсько-геологічних умовах. Наведено експериментальні результати з розущільнення структури кам’я ної солі в процесі нерівномірного динамічного навантаження. Розроблено методи руйнування відкладів нерозчинних гірських порід, що ускладнюють процес розмивання ємкості. Наведено результати промислових випробувань запропонованих технологій, що свідчать про їх високу ефективність.