Основні принципи та завдання побудови системи внутрішньогосподарських відносин в морських портах України - Ільченко, С.В.; Мінаков, В.М. (Економічні інновації, 2013)
У статті розглянуті основні завдання побудови системи внутрішньогосподарських відносин та принципи, на яких повинні ґрунтуватися ці відносини. Відокремлені структурні елементи внутрішньекономічного механізму та наданий перелік внутрішніх та зовнішніх факторів різних рівнів впливовості, які здатні визначати або коригувати увесь внутрішньогосподарський механізм підприємства.