Методологія дослідження і регулювання інвестиційних процесів в регіональних сегментах товарних ринків - Лайко, О.І. (Економічні інновації, 2013)
Запропоновано сучасну методологію регулювання інвестиційних процесів в національній економіці шляхом формування політики стимулювання відтворювальних процесів в регіональних сегментах товарних ринків. Розглянуто теоретичні аспекти можливості і перспективності дослідження регіональних сегментів товарних ринків, запропоновано методичний підхід до оцінки ефективності інвестицій в товарних ринках регіону. Головна увага в дослідженні приділяється стратегічно значущим товарним ринкам, практична реалізація пропонованої методології передбачається за допомогою методики оцінки ефективності відтворювальних процесів в ринках регіону та за допомогою заходів регуляторної політики.